Workshops voor basisscholen.

Bij fotografie denk je snel aan techniek. Moet dit zo? Of zo? Maar eigenlijk bestaan er geen echte regels in de fotografie. Iedereen kijkt anders. Iedereen kan iets nieuws ontdekken. En toeval zorgt voor de meest verrassende foto’s. Dit toeval probeer ik uit te lokken bij de kinderen. Ik vind het belangrijk dat de kinderen zelf fotograferen. Alle foto's hieronder zijn gefotografeerd door de kinderen zelf.

Langdurende projecten ‘Dus dit ben ik” en ‘Nat!’: 5 lessen van 1,5 uur. Dit is een standaard workshop. Deze workshop kan ook op maat gemaakt worden met een ander onderwerp. De vorm blijft hetzelfde.

De kortdurende projecten zijn 1 les van 1,5 a 2 uur.

Zintuigdieren.

Een project van 3 x 1 uur voor groep 5 t/m 8.


Langdurend fotoproject 'Dus dit ben ik'.

Het eindresultaat is een poster van A2 formaat met een fotoverhaal waarin ze zichzelf uitdrukken doormiddel van fotografie. Ze laten iets zien van zichzelf wat je zomaar niet ziet.

Hoe maak je een portret zonder gezicht?


 

EEN FOTOPROJECT MET ALS THEMA 'WATER'

IN SAMENWERKING MET DE DALTONSCHOOL IN RIJNSWEERD.

Ga op zoek naar natte foto's. Waarom is de foto nat? Hoe ziet nat er eigenlijk uit?

 

Maak zelf natte foto's!                                                                                                                                        Maak zelf droge foto's!

Kan je ook droog kijken?

Maak een nat en een droog portret.

 

Uiteindelijk binden we de foto's samen tot een waterfotodocument. Een A2 poster.


KORTDURENDE PROJECTEN

Dit is "het bedrogen perspectief" gemaakt door de leerlingen van basisschool de Driesprong en de Achtbaan in Soest groep 7/8.

Het dromenportret voor groep 1 t/m 4.

Het Rembrandt portret.

Deze portretten zijn gemaakt in groep 7/8 van basisschool de Driesprong en de Achtbaan in Soest.  De kinderen leren dat je met hele simpele maatregelen al een prachtig Rembrandt-achtig portret kan maken.

Grafisch portret

Middelbare school